top of page
Saldosupport | loonbeslag

Loonbeslag

Heeft een van uw medewerkers loonbeslag? Dan herkent u waarschijnlijk ook dat er in korte tijd meer beslagen komen. 

De beslagvrije voet, het inkomen dat iemand overhoudt om van te leven, is een inkomen op bijstandsniveau. U kun zich voorstellen dat dit voor uw medewerker grote gevolgen heeft. Medewerkers weten vaak niet hoe ze een loonbeslag kunnen laten corrigeren als ze bijvoorbeeld relatief hoge huurlasten hebben. Als werkgever kunt u hierbij helpen.


Video's do's en dont's bij loonbeslag

Micha Aarts heeft samen met haar collega's van Sammen 10 video's gemaakt over do's en dont's bij loonbeslag. De video's vind je hier.


Factsheet loonbeslag

Saldosupport heeft een factsheet ontwikkeld met de 10 belangrijkste vragen bij een loonbeslag en een quickscan om in te schatten of de beslagvrije voet klopt. Vraag de factsheet hier gratis aan.


Berekening beslagvrije voet maken

U kunt uw medewerker verwijzen naar www.uwbeslagvrijevoet.nl. Daar kan een snelle berekening gemaakt worden van de beslagvrije voet. Saldosupport kan hierbij helpen en heeft informatie beschikbaar, zoals een voorbeeldbrief voor de deurwaarder. Deze kunt u opvragen, stuur dan een mail naar info(at)saldosupport.nl.

Hulp bieden aan uw medewerker

Een loonbeslag is een heel duidelijk teken dat een medewerker diens financiële situatie niet onder controle heeft. U zou uw medewerker kunnen helpen door het verstrekken van een lening of het geven van een voorschot. Deze hulp zorgt er echter voor dat u zelf schuldeiser wordt en biedt vaak geen duurzame oplossing. Zorg er daarom voor dat uw medewerker op tijd hulp zoekt voor de oplossing van diens problemen.

Saldosupport kan uw medewerker op uw verzoek begeleiden hierbij. 

 

 

 

bottom of page