Saldosupport | loonbeslag

Loonbeslag

Heeft een van uw medewerkers loonbeslag? Wist u dat in 75% van de gevallen de beslagvrije voet onjuist wordt vastgesteld?

Vaak wordt de beslagvrije voet, het inkomen dat iemand overhoudt om van te leven, te laag vastgesteld. Dit kan oplopen tot honderden euro's per maand. U kunt zich voorstellen dat dit voor uw medewerker grote gevolgen heeft. Immers, rondkomen met een loonbeslag is al een hele opgave, laat staan als deze een stuk lager is dan waar iemand recht op heeft. Medewerkers weten vaak niet dat én hoe ze een loonbeslag kunnen laten corrigeren. Als werkgever kunt u hierbij helpen.


Video's do's en dont's bij loonbeslag

Micha Aarts heeft samen met haar collega's van Sammen 10 video's gemaakt over do's en dont's bij loonbeslag. De video's vind je hier.


Factsheet loonbeslag

Saldosupport heeft een factsheet ontwikkeld met de 10 belangrijkste vragen bij een loonbeslag en een quickscan om in te schatten of de beslagvrije voet klopt. Vraag de factsheet hier gratis aan.

Eerste hulp door Saldosupport

Veel bedrijven willen medewerkers waarbij een loonbeslag gelegd is, eerste hulp bieden. Dit kan  door hen de mogelijkheid te geven door Saldosupport de juiste beslagvrije voet te laten berekenen en waar nodig bij de gerechtsdeurwaarder aandringen op een herberekening en dus correctie.  Dit kan tot honderden euro’s per maand verschil maken voor een medewerker.​

 

Alle informatie doorgeven aan de deurwaarder

Geef uw medewerker de tip om alle informatie goed door te geven aan de deurwaarder. Zoals bijvoorbeeld de woonkosten, ziektekosten, kindgebonden budget en of iemand alleenstaand of getrouwd is? Als een medewerker dit niet goed heeft doorgegeven kan het zijn dat hij te weinig geld overhoudt! Het kan in enkele gevallen zelfs honderden euro's per maand schelen. Gelukkig moet dit door de deurwaarder gecorrigeerd worden, met terugwerkende kracht. De medewerker moet dan wel zelf de gegevens doorgeven aan de deurwaarder. Een ander kan dit niet doen.

Download voorbeeldbrief die u aan uw medewerker kunt geven.


Berekening beslagvrije voet maken

U kunt uw medewerker verwijzen naar www.schuldinfo.nl. Daar kan een snelle berekening gemaakt worden van de beslagvrije voet. Saldosupport kan hierbij helpen en heeft informatie beschikbaar, zoals een voorbeeldbrief voor de deurwaarder. Deze kunt u opvragen, stuur dan een mail naar info(at)saldosupport.nl.

 

Hulp bieden aan uw medewerker

Een loonbeslag is een heel duidelijk teken dat een medewerker diens financiële situatie niet onder controle heeft. U zou uw medewerker kunnen helpen door het verstrekken van een lening of het geven van een voorschot. Deze hulp zorgt er echter voor dat u zelf schuldeiser wordt en biedt vaak geen duurzame oplossing. Zorg er daarom voor dat uw medewerker op tijd hulp zoekt voor de oplossing van diens problemen.

Saldosupport kan uw medewerker op uw verzoek begeleiden hierbij. 

 

 

 

Contact

Saldosupport Financiële coaching

Micha Aarts

Delft

 

 

KvK  27337453

T       06 38 77 02 64

E       micha(at)saldosupport.nl 

Links

Social

  • LinkedIn Clean